Zdroj: Pixabay : congerdesign
Nejlepší italská pánev na tortellini
Pánev tortellini je mým oblíbeným pokrmem. Tento italský pokrm jsem dělala už několikrát a vždy se trefil do černého mezi pohodlností a chutí. Díky tomuto receptu se ujistím, že jsou všichni u stolu spokojení a chtějí ještě. Nejlepší na tomto jídle je, že je velmi snadné a rychlé na přípravu, což z něj dělá ideální recept na večeři během všedního dne.
Ingredience
- 500 g Tortellini (příchuť dle vlastního výběru)
- 2 paprika (různé barvy)
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g cherry rajčata
- 2 KL olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- 150 g Mini mozzarellové kuličky
- Hrst čerstvých lístků bazalky
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu italské pánve tortellini nejprve nakrájejte cibuli a česnek. Při použití česneku doporučuji ho vždy nejprve rozdrtit a poté nasekat, aby se uvolnilo co nejvíce chuti.
Papriky a rajčata nakrájejte na kousky. Velikost samozřejmě záleží na chuti, ale já dávám přednost menším kouskům, protože se rychleji uvaří a dobře se smíchají s tortellini.
Velkou pánev s olivovým olejem postavte na střední teplotu. Jakmile se olej rozpálí - měl by se trochu třpytit, ale ne kouřit -, přidejte cibuli a česnek.
Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte papriky a smažte je asi 5 minut do měkka.
Přidejte tortellini a rajčata a za stálého míchání smažte dalších 5-7 minut. Tortellini by měly být křupavé i zvenku - pro mě je to naprostá nutnost!
Osolte a opepřete, přidejte kuličky mozzarelly a dobře promíchejte, dokud se sýr trochu nerozpustí.
Chutnou italskou pánev s tortellini odstavte z ohně a ozdobte ji čerstvou bazalkou.