INZERCE
Zdroj: Pixabay: planet_fox
Nejlepší hranolky ze sladkých brambor
Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou skvělou alternativou klasických. Jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř, a navíc plné vitamínů a vlákniny. Jsou rychlé a jednoduché na přípravu, skvělé jako příloha nebo zdravý snack.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks Velké sladké brambory
- 2 pl olivový olej
- 1 čl Sůl
- 1 čl mletá paprika
- 1 čl černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Omyjte sladké brambory. Nakrájejte je na hranolky (nemusíte je loupat).
2. Krok
Hranolky vložte do velké mísy, přidejte olivový olej, sůl, mletou papriku a černý pepř. Dobře promíchejte.
3. Krok
Předehřejte troubu na 200°C. Hranolky rozložte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly.
4. Krok
Hranolky pečte přibližně 30 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po 15 minutách je převraťte.
5. Krok
Zkuste jednu hranolku, zda je měkká uvnitř. Pokud ano, jsou hotové. Pokud ne, opečte je ještě pár minut.