INZERCE

Zdroj: Pixabay: planet_fox

Nejlepší hranolky ze sladkých brambor

Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou skvělou alternativou klasických. Jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř, a navíc plné vitamínů a vlákniny. Jsou rychlé a jednoduché na přípravu, skvělé jako příloha nebo zdravý snack.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks Velké sladké brambory Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 čl Sůl Přidáno do
  • 1 čl mletá paprika Přidáno do
  • 1 čl černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Omyjte sladké brambory. Nakrájejte je na hranolky (nemusíte je loupat).

2. Krok

Hranolky vložte do velké mísy, přidejte olivový olej, sůl, mletou papriku a černý pepř. Dobře promíchejte.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200°C. Hranolky rozložte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly.

4. Krok

Hranolky pečte přibližně 30 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po 15 minutách je převraťte.

5. Krok

Zkuste jednu hranolku, zda je měkká uvnitř. Pokud ano, jsou hotové. Pokud ne, opečte je ještě pár minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty