Nejlepší cuketové karbanátky
Zdravé a chutné cuketové karbanátky jsou skvělou alternativou klasických masových karbanátků. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro vegetariány, ale potěší i milovníky masa. Hlavní ingrediencí jsou cukety, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Připravit si je můžete k obědu či večeři, ale poslouží i jako skvělá svačinka.
Ingredience
- 2 Střední cukety
- 1 vejce
- 2 Lžíce hladké mouky
- 4 Lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř podle chuti
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Cukety nejprve omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Nastrouhané cukety pak vložíme do cedníku, posolíme a necháme asi 10 minut odstát, aby pustily šťávu.
Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme.
Po 10 minutách cukety vymačkáme, aby pustily co nejvíce vody a přidáme je do směsi s vejcem. Vše důkladně promícháme.
Z výsledné směsi pak tvarujeme placky, které obalíme ve zbylé strouhance.
Na pánvi rozpálíme olej a placky na něm z obou stran osmažíme do zlatova. Hotové karbanátky necháme okapat na papírové utěrce.
Podáváme je teplé nebo vychladlé. Karbanátky z cukety jsou na světě!