INZERCE

Nejlepší cuketové karbanátky

Zdravé a chutné cuketové karbanátky jsou skvělou alternativou klasických masových karbanátků. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro vegetariány, ale potěší i milovníky masa. Hlavní ingrediencí jsou cukety, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Připravit si je můžete k obědu či večeři, ale poslouží i jako skvělá svačinka.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Střední cukety Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 4 Lžíce strouhanky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Sůl, pepř podle chuti Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Cukety nejprve omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2. Krok

Nastrouhané cukety pak vložíme do cedníku, posolíme a necháme asi 10 minut odstát, aby pustily šťávu.

3. Krok

Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme.

4. Krok

Po 10 minutách cukety vymačkáme, aby pustily co nejvíce vody a přidáme je do směsi s vejcem. Vše důkladně promícháme.

5. Krok

Z výsledné směsi pak tvarujeme placky, které obalíme ve zbylé strouhance.

6. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a placky na něm z obou stran osmažíme do zlatova. Hotové karbanátky necháme okapat na papírové utěrce.

7. Krok

Podáváme je teplé nebo vychladlé. Karbanátky z cukety jsou na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty