INZERCE
Zdroj: repinanatoly from Getty Images Pro
Nejlepší čokoládový dort
Tento čokoládový dort je nejlepší! V kombinaci s čokoládovou polevou je nepřekonatelný.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Pro sbor:
- 200 g Hladká mouka
- 200 g moučkový cukr
- 100 g Kakao
- 1 balení prášek do pečiva
- špetka soli
- 200 ml Mléko
- 200 ml oleje
- 4 ks Vejce
Na polevu:
- 200 g Hořká čokoláda
- 100 g Máslo
- 2 pl Mléko
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V míse smíchejte suché přísady: mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Tento krok je důležitý, aby se všechny ingredience rovnoměrně promíchaly a koláč byl dokonale chutný a vláčný.
2. Krok
Do suchých ingrediencí přidejte mléko a olej, přidejte vejce. Vše dobře promíchejte.
3. Krok
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180 stupních asi 45-50 minut.
4. Krok
Zatímco se krusta peče, připravte polevu. Nad párou rozpusťte čokoládu a máslo, přidejte mléko a vše důkladně promíchejte. Poleva se snadno nanáší a má krásný lesk.
5. Krok
Upečený a vychladlý koláč polijte nebo jen pokapejte teplou polevou.