Nejlepší bublanina s třešněmi
Bublanina s třešněmi je tradiční český dezert, který se často podává v letní sezóně, kdy jsou třešně právě ve své plné chuti. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledná bublanina je šťavnatá a chutná.
Ingredience
- 240 gramy polohrubé mouky
- 240 gramy krupicového cukru
- 1 bal prášku do pečiva
- 250 mililitrů mléka
- 3 velká vejce
- 150 gramy masla
- 500 gramy třešní (vykostěných)
- tuk
Nejnovější letáky
Postup
Vykostíme třešně a necháme je okapat. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Vejce oddělíme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vlažné máslo a mléko, dobře vše promícháme.
Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme hladké těsto.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Formu vymažeme a vysypeme moukou. Na dno vlijeme polovinu těsta, posypeme třešněmi a přelijeme zbytkem těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na cca 170 stupňů cca 40 minut.
Po upečení necháme bublaninu vychladnout a poté ji posypeme cukrem moučka.