INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Nejlepší brynzové halušky
Tradiční a pro mě rozhodně nejlepší bryndzové halušky, jaké jsem kdy jedla.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Brambory
- 300 g bryndza
- 200 g Slanina
- 2 kus Vejce
- 200 ml Mléko
- sůl
- hladká mouka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejprve nastrouhejte brambory a smíchejte je s vejci, mlékem a trochou soli.
2. Krok
Poté pomalu přidávejte mouku, dokud směs nebude dostatečně hustá, aby se z ní daly tvořit noky. Pokud máte doma přístroj na přípravu guláše, bude tento krok mnohem snazší. Pokud ne, můžete použít jednoduchou metodu výroby noků přes struhadlo.
3. Krok
Ve velké pánvi rozpusťte brynzu v troše vody a poté do brynzové omáčky přidejte uvařené a okapané noky.
4. Krok
Nakonec noky promíchejte, aby se řádně promísily s brynzou.
5. Krok
4 Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi.