INZERCE
Zdroj: MmeEmil from Getty Images Signature
Nakládané ředkvičky
Chutné a osvěžující nakládané ředkvičky, dokonalé k letním grilovacím večírkům nebo jako křupavá příloha k jakémukoli jídlu.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g čerstvých ředkviček
- 1 lžička Soli
- 1 lžička cukru
- 1⁄2 l vody
- 1⁄2 l jablečného octa
- 2 ks Celého česneku
- 1 lžička celého pepře
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Ředkvičky opláchnout a odkrojit konečky a nakrájet na kolečka.
2. Krok
V hrnci přivést k varu vodu s octem, solí a cukrem.
3. Krok
Do vroucí směsi přidat ředkvičky, celý česnek a pepř.
4. Krok
Vše nechat krátce povařit, poté odstavit z plotny a nechat vychladnout.
5. Krok
Po vychladnutí ředkvičky spolu s nálevem přelít do sterilizovaných sklenic a uzavřít.
6. Krok
Nechat minimálně týden odležet, poté jsou ředkvičky připraveny k jídlu.