INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ta4Uy38DGH_Kpk7YaDJX/1e63d79e1e2b2193cab8af9ada97c0.png)
Nakládané cibulky
Naložené cibulky jsou vynikající dobroty, které mohou být skvělým zpestřením jídel nebo jen rychlým snackem. Jsou ideální pro pikniky, grilování nebo jako část zimního jídelníčku.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 11⁄2 kg malých cibulek (šalotky)
- 1 l vody
- 1⁄2 l octa
- 2 Lžíce soli
- 4 Lžíce cukru
- 10 kuliček pepře
- 3 hřebíčky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Cibulky oloupeme, avšak ponecháme jejich kořeny, aby se nerozpadly.
2. Krok
Vodu, ocet, sůl a cukr smícháme v hrnci a přivedeme k varu.
3. Krok
Do připravené směsi přidáme cibulky a vaříme 10 minut.
4. Krok
Poté směs scedíme a cibulky necháme okapat.
5. Krok
Do sklenic vložím kuličky pepře, bobkové listy a hřebíček. Poté cibulky a zalijeme je přecezeným nálevem.
6. Krok
Sklenice uzavřeme a dáme sterilovat v parech asi 15 minut.
7. Krok
Po vychladnutí skladujeme na chladném místě.
8. Krok
Cibulky jsou nejlepší po cca 2-3 týdnech.