INZERCE
Nakládané cibulky
Naložené cibulky jsou vynikající dobroty, které mohou být skvělým zpestřením jídel nebo jen rychlým snackem. Jsou ideální pro pikniky, grilování nebo jako část zimního jídelníčku.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 11⁄2 kg malých cibulek (šalotky)
- 1 l vody
- 1⁄2 l octa
- 2 Lžíce soli
- 4 Lžíce cukru
- 10 kuliček pepře
- 3 hřebíčky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Cibulky oloupeme, avšak ponecháme jejich kořeny, aby se nerozpadly.
2. Krok
Vodu, ocet, sůl a cukr smícháme v hrnci a přivedeme k varu.
3. Krok
Do připravené směsi přidáme cibulky a vaříme 10 minut.
4. Krok
Poté směs scedíme a cibulky necháme okapat.
5. Krok
Do sklenic vložím kuličky pepře, bobkové listy a hřebíček. Poté cibulky a zalijeme je přecezeným nálevem.
6. Krok
Sklenice uzavřeme a dáme sterilovat v parech asi 15 minut.
7. Krok
Po vychladnutí skladujeme na chladném místě.
8. Krok
Cibulky jsou nejlepší po cca 2-3 týdnech.