INZERCE
Zdroj: Canva
Nadýchaný piškótový korpus
Výborný a nadýchaný piškótový korpus na dort či různé řezy, rolády a kuličky.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 40 g polohrubá mouka
- 30 g krystalový cukr
- 30 g horká voda
- 14 g olej
- 3 ks Velká vejce
- 1 ks prášek do pečiva
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Na začátku oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s špetkou soli.
2. Krok
Žloutky mícháme s cukrem na vyšších otáčkách, dokud nevznikne hustá pěna. Potom otáčky snížíme a do pěny zašleháme vodu a olej.
3. Krok
Jakmile máme připravený základ, postupně přidáváme mouku a sníh lžící po lžíci. Mixér máme nastavený na nejnižší otáčky.
4. Krok
Nakonec do těsta postupně zapracujeme kypřící prášek.
5. Krok
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ho v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 15 - 20 minut. Nadýchaný piškotový korpus je upečený tehdy, když má nádherný zlatavý povrch.