Nadýchané tvarohové knedlíky
Nadýchané tvarohové knedlíky jsou tradičním pokrmem, který se často podává jako dezert nebo sladké hlavní jídlo. Jejich lehká a nadýchaná konzistence je dosažena díky použití tvarohu v těstě.
Ingredience
- 250 g cottage sýr
- 1 vejce
- 2 Lžíce polohrubé mouky
- špetka soli
- 4 Kostky cukru
- 1 Lžíce masla
- strouhanka na posypání
- švestková povidla na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravíme tvarohovou směs. Tvaroh smícháme s vejcem, moukou a špetkou soli.
V kastrolu si připravíme vodu a přidáme kostky cukru a máslo. Přivedeme vše k varu.
Uvaříme si nejprve jednu knedlíkovou kouli, abychom ověřili, zda směs dobře drží pohromadě - tvarohový knedlík by měl být hladký, bez větších děr.
Následně s pomocí lžíce formujeme knedlíky z tvarohové směsi a vkládáme je do vřící vody.
Vaříme knedlíky asi 8-10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Hotové knedlíky vyjmeme pomocí naběračky a necháme okapat.
Posypeme je cukrem a podáváme se švestkovými povidly.