INZERCE
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty.
Nádivka s medvědím česnekem
Tradiční jarní recept, který využívá jednu z prvních rostlin po zimě. Chutná nádivka z chleba a smetany, kterou oživí svěží medvědí česnek.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g staršího chleba
- 2 ks cibule
- 100 g slaniny
- 250 ml smetany
- 5 ks vejce
- 50 g máslo
- 200 g mědvědího česneku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Chléb nakrájejte na kostky a nechejte ho vyschnout.
2. Krok
Slaninu nakrájejte na drobné kousky a cibuli na jemno. Obojí orestujte na pánvi dozlatova.
3. Krok
Do velké mísy vložte všechny ingredience a dobře promíchejte. Medvědí česnek nakrájejte na drobno a přidejte do mísy.
4. Krok
Směs vložte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut dokud nebude nádivka zlatavá a křupavá na vrchu.