INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty.

Nádivka s medvědím česnekem

Tradiční jarní recept, který využívá jednu z prvních rostlin po zimě. Chutná nádivka z chleba a smetany, kterou oživí svěží medvědí česnek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g staršího chleba Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 100 g slaniny Přidáno do
  • 250 ml smetany Přidáno do
  • 5 ks vejce Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 200 g mědvědího česneku Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. Chléb nakrájejte na kostky a nechejte ho vyschnout.

2. Krok

Slaninu nakrájejte na drobné kousky a cibuli na jemno. Obojí orestujte na pánvi dozlatova.

3. Krok

Do velké mísy vložte všechny ingredience a dobře promíchejte. Medvědí česnek nakrájejte na drobno a přidejte do mísy.

4. Krok

Směs vložte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut dokud nebude nádivka zlatavá a křupavá na vrchu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty