Zdroj: Getty Images
Musaka s cuketou
Musaka z cukety je výborná volba pro chutný a zdravý hlavní chod. Tento recept vám umožní kombinovat chutě cukety, mletého masa a výrazného sýra. Příprava není obtížná a proces vaření je poměrně rychlý, takže můžete bez problémů vařit tuto skvělou pokrmi pro celou rodinu.
Ingredience
- 2 velké cukety
- 500 g mletého jehněčího
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat vlastní šťávě
- 100 g feta
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvý tymián
- 1 velký vajec
- 200 ml mléka
- 50 g strouhaného eidamu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
Nakrájejte cukety na tenké plátky a osolte je z obou stran. Nechejte je odpočívat 10 minut.
Mezitím si na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a osmahněte ho do hněda.
Do masa pak vmíchejte rajčata a nechte je zredukovat na polovinu. Na závěr přidejte sůl, pepř a čerstvý tymián.
Ve velkém pekáči vytvořte vrstvy cukety a masa a začněte a ukončete cuketou. Posypete nakrájenou feta sýrem.
Ve mělké misce rozšlehejte vejce s mlékem, přidejte sůl, pepř a strouhaný eidam. Tuto směs pak rovnoměrně rozlijte po vrstvách v pekáči.
Pečte v troubě asi 1 hodinu do zlatova.
Nechejte chvilku odpočívat, poté podávejte. Cuketová musaka je hotová!