INZERCE
Mražené borůvkové hrudky s čokoládou
Tyto borůvkové hrudky určitě potěší a osvěží malé i velké. Příprava je velmi jednoduchá, jediným úskalím je čekací doba, než zatuhnou.
INZERCE
Ingredience
porce
18
Suroviny
- 150 g borůvek
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 1 Lžíce tučného jogurtu tuku
- 2 Lžíce krystalový cukr
Na polevu
- 200 g čokolády na vaření
- 75 g máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Do mísy dejte tvaroh, jogurt, cukr a promíchejte. Přidejte Borůvky a znovu promíchejte.
2. Krok
Naberte jednu lžící směsi borůvek s jogurtem a plňte postupně menší košíčky na muffiny. Je potřeba cca 18 kusů. Vložte do mrazáku na cca 2 hodiny zamrazit.
3. Krok
Do hrnce nalijte cca 3 cm vody, položte na něj misku tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Do misky dejte na malé kousky nalámanou čokoládu a pomalu, na mírném ohni, zahřívejte. Přidejte máslo a za stálého míchání vznikne hladká poleva.
4. Krok
Zmrazené borůvkovo tvarohové hrudky namáčejte v polevě, pokládejte je na mřížku a pak je dejte znovu ztuhnout do mrazáku. Podávejte.