Zdroj: foodcolours for AdobeStock
Mexické kuře Mole Poblano s čokoládovou omáčkou
Mole Poblano je vynikající mexická specialita, kterou pravidelně připravuji pro svou rodinu. Kuřecí stehna jsou dušená v pikantní omáčce s čokoládou, která dělá tento pokrm tak výjimečným. Vyzkoušejte tento zajímavý recept na mexické kuře a zamilujete si ho!
Ingredience
- 2 Kuřecí stehna A prsou
- 4 Ancho Guajillo, Pasilla Chilli papričky
- 1⁄2 Pohár sezamové semínko
- 1⁄2 Pohár Buráky
- 1⁄2 Skořicová tyčinka
- 2 celý Hřebíček
- 3 černá Kuličky pepře
- 1⁄2 Čajová lžička Anýz
- 2 rajčata
- 1 střední Cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 Disk toastový chléb
- 1⁄2 Tabule Čokoláda velmi tmavá
- 2 Šálky kuřecí vývar
- sůl
- 3 Tablespoon rostlinný olej
- Koriandr k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Recept na mole poblano začněte opékáním chilli papriček na velké pánvi bez oleje, dokud nejsou voňavé a mírně nezmění barvu. Tento krok zintenzivní jejich chuť a je rozhodujícím faktorem pro aromatický profil krtka. Dávejte pozor, abyste chilli papričky nespálili.
Na samostatné pánvi opražte sezamová semínka, arašídy, skořici, hřebíček, pepř a anýz, dokud se nerozvoní. Buďte opatrní, protože toto koření se může rychle spálit.
Chilli papričky, koření, rajčata, cibuli a česnek vložte do mixéru a rozmixujte na kaši.
Opečte krajíc chleba a přidejte ho do mixéru. Omáčka tak získá příjemnou strukturu.
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahněte pastu a poté přidejte čokoládu. Jakmile se rozpustí, přidejte kuřecí vývar. Nechte směs vařit a redukujte ji na minimum, dokud nezíská hustou konzistenci.
Do omáčky přidejte kuře a 40 minut ho poduste. Bude tak šťavnaté a křehké, že bude padat přímo od kosti.
Podávejte pokrm Mole Poblano s koriandrem a pochutnejte si. Zážitek z mexické kuchyně !