INZERCE

Melanzane alla parmigiana

Melanzane di parmigiana je tradiční italské jídlo, které je vlastně smaženými plátky lilků vrstvenými s parmazánem a rajčatovou omáčkou, pečené v troubě. Toto jídlo je plné chuti a je ideální pro večeři během jakéhokoliv ročního období.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 velké lilky Přidáno do
  • 700 ml rajčatového protlaku Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • špetka cukru Přidáno do
  • Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 hrnek strouhaného parmazánu Přidáno do
  • 2 hrnky strouhaného mozzarelly Přidáno do
  • pár lístků bazalky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Lilky nakrájíme na plátky a posypeme solí. Necháme 20 minut odstát, poté opláchneme a osušíme.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme plátky lilků dozlatova. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.

3. Krok

V jiné pánvi připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji orestujeme stroužky česneku, poté přidáme rajčatový protlak, špetku cukru, sůl a pepř. Vaříme 15 minut.

4. Krok

Do zapékací mísy dáme vrstvu rajčatové omáčky, pak vrstvu smažených lilků, posypeme strouhaným sýrem mozzarella a parmazánem. Opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Vrchní vrstva by měla být omáčka a parmazán.

5. Krok

Zapékáme 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 °C. Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty