INZERCE

Melanzane alla parmigiana

Melanzane di parmigiana je tradiční italské jídlo, které je vlastně smaženými plátky lilků vrstvenými s parmazánem a rajčatovou omáčkou, pečené v troubě. Toto jídlo je plné chuti a je ideální pro večeři během jakéhokoliv ročního období.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 velké lilky Přidáno do
  • 700 ml rajčatového protlaku Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • špetka cukru Přidáno do
  • Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 hrnek strouhaného parmazánu Přidáno do
  • 2 hrnky strouhaného mozzarelly Přidáno do
  • pár lístků bazalky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Lilky nakrájíme na plátky a posypeme solí. Necháme 20 minut odstát, poté opláchneme a osušíme.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme plátky lilků dozlatova. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.

3. Krok

V jiné pánvi připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji orestujeme stroužky česneku, poté přidáme rajčatový protlak, špetku cukru, sůl a pepř. Vaříme 15 minut.

4. Krok

Do zapékací mísy dáme vrstvu rajčatové omáčky, pak vrstvu smažených lilků, posypeme strouhaným sýrem mozzarella a parmazánem. Opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Vrchní vrstva by měla být omáčka a parmazán.

5. Krok

Zapékáme 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 °C. Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty