Medailonky z vepřové panenky s hořčičnou omáčkou
Medailonky z vepřové panenky s hořčičnou omáčkou jsou lahodným a jednoduchým jídlem, které se dá připravit rychle a snadno. Hořčičná směs dodá vepřovému masu výraznou chuť a omáčka z kuřecího vývaru a smetany ji dokonale doplní.
Ingredience
- 500 g vepřové panenky
- 2 Lžíce dijonské hořčice
- 2 Lžíce celozrnné hořčice
- 2 stroužky česneku
- nadrobno nakrájené
- 1⁄4 šálku olivového oleje
- 1⁄2 čajové lžičky soli
- 1⁄4 čajové lžičky černého pepře
- 1⁄2 šálku kuřecího vývaru
- 1⁄4 šálku smetany na vaření
- 2 Lžíce nasekané petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 190°
Medailonky z vepřové panenky nakrájejte na plátky o tloušťce 1 palce.
V malé míse smíchejte Dijonskou a celozrnnou hořčici, nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř.
Plátky vepřové panenky obalte v hořčičné směsi.
Rozehřejte olej na pánvi a osmažte medailonky na obou stranách, dokud nezezlátnou.
Přenesete osmažené medailonky do pekáče a pečte v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, dokud nejsou propečené.
Na pánvi nechte zbytky oleje a přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte, dokud se nezredukuje o polovinu.
Přidejte smetanu a vařte na středním ohni, dokud se omáčka nezahustí.
Podávejte medailonky s hořčičnou omáčkou a posypte nasekanou petrželkou.