Masové kuličky se špagetami
Klasické italské jídlo, které si zamilují nejen děti. Masové kuličky připravené v aromatické rajčatové omáčce, podávané se špagetami.
Ingredience
Kuličky
- 500 g mleté maso
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- 1 ks Vejce
- 100 g strouhanka
- 1 čl Sůl
- 1 čl mletý černý pepř
Omáčka
- 1 plechovka Rajčata v šťávě
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- 1 kl sůl a pepř
- 1 kl Mletá bazalka
- 1 kl Mletý oregano
špagety
- 400 g špagety
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
Na pánvi na středním ohni opečte cibuli a česnek do zlatova.
V míse smíchejte mleté maso, opečenou cibuli a česnek, vejce, strouhanka, sůl a koření. Směs pořádně promíchejte.
Z masové směsi vytvářejte kuličky a umístěte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte masové kuličky v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
Mezitím si připravte omáčku. Opečte cibuli a česnek na pánvi, přidejte plechovku rajčat, sůl, pepř, bazalku a oregano. Nechte omáčku vařit po dobu 10 minut.
Přidejte upečené masové kuličky do omáčky a vařte dalších 15 minut.
Uvařte špagety podle návodu na balení. Scedené špagety promíchejte s masovými kuličkami a omáčkou.