Masová směs na topinky
Masová směs na topinky je chutnou a sytou přílohou, která se používá při přípravě sendvičů nebo topinek. Tato směs často obsahuje mleté maso, cibuli, bylinky, koření a další ingredience podle preferencí.
Ingredience
- 4 plátky toustového chleba
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- 1 Hřebíček česneku
- 2 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 100 g tvrdého syra
- 2 Lžíce kysané smetany nebo majonézy
- 1 lžička Hořčice
Nejnovější letáky
Postup
Očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kostičky.
Hrst uzeného masa pokrájejte také na malé kousky.
Rozpalte olej na pánvi a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je, dokud nejsou krásně měkké.
Přidejte nakrájené uzené maso a smažte ho spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut.
Mezitím si připravte topinky - opečte je v topinkovači nebo na pánvi.
Na opečené topinky nandejte masovou směs. Zakápněte ji máslem a posypte strouhaným sýrem.
V misce smíchejte kysanou smetanu nebo majonézu s hořčí. Podle chuti osolte a opepřete.
Kysanou směs pak rozetřete na vrchol topinek.