Zdroj: Pixabay
Marináda z vepřové panenky s medovou česnekovou omáčkou
Tato jednoduchá, ale chuťově výrazná marináda je ideální pro vepřovou panenku, které dodá lákavou směs sladkosti, pikantnosti a koření, která vás jistě zaujme. Vepřové maso se marinuje několik hodin, aby se do něj mohly hluboce proniknout chutě, a výsledkem je neuvěřitelně šťavnatý, křehký a lahodný pokrm.
Ingredience
- 1 vepřová panenka
- 1⁄2 šálek Med
- 1⁄2 šálek sójová omáčka
- 4 stroužky česnek, mletý
- 2 polévková lžíce Worcesterová omáčka
- 1 polévková lžíce čerstvý zázvor, nastrouhaný
- 1⁄2 čajová lžička mletý černý pepř
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1⁄4 čajová lžička kajenský pepř
Nejnovější letáky
Postup
V misce smíchejte med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, worcesterskou omáčku, nastrouhaný zázvor, černý pepř, sůl a kajenský pepř. Míchejte, dokud se dobře nespojí
Vepřovou panenku vložte do velkého sáčku se zipem. Zalijte ji marinádou, aby bylo vepřové maso zcela obalené.
Sáček uzavřete a dejte do lednice marinovat alespoň na 7 hodin, nejlépe však přes noc.
Předehřejte gril nebo troubu. Vepřové maso vyjměte z marinády a pečte, dokud střed masa nedosáhne teploty 63 °C.
Před krájením a podáváním nechte vepřové maso 3-5 minut odpočívat.