Zdroj: Freepik
Marináda na grilovaná kuřecí prsa
Směs sladké a pikantní chuti s trochou koření dokáže zázraky a dodá kuřeti lahodnou chuť. Je úžasně univerzální, skvěle se hodí nejen na grilované kuře, ale také na pečené nebo zapékané.
Ingredience
- 4 kusy Kuřecích prsou bez kosti (nebo libovolné části)
- 1⁄2 šálek medu
- 1⁄2 šálek sojové omáčky
- 1⁄4 šálek jablečného octa
- 1⁄4 šálek pomerančového džusu
- 2 Hřebíček česneku, mletého
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička chilli vloček (nepovinné)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte med, sójovou omáčku, jablečný ocet, pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý zázvor, chilli vločky (pokud používáte), sůl a pepř. Vznikne tak marináda.
Kuře vložte do sáčku se zipem nebo vzduchotěsné nádoby. Zjistil jsem, že zipový sáček pomáhá marinádě lépe obalit kuře.
Nalijte marinádu do sáčku nebo nádoby s kuřetem a ujistěte se, že jsou všechny kousky dobře obalené. Sáček nebo nádobu uzavřete a uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny. Během let jsem se naučil, že marinování přes noc nejlépe pronikne do chuti.
Po marinování můžete kuře grilovat nebo péct. Grilujte na středně silném žáru a každou stranu grilujte 6-7 minut nebo dokud není řádně propečená. Při pečení předehřejte troubu na 190 °C (375 °F) a pečte 25-30 minut nebo dokud není kuře důkladně propečené.
Pro lepší chuť kuře polévejte zbylou marinádou.
Podle potřeby ozdobte sezamovými semínky nebo jarní cibulkou a podávejte.