INZERCE

Mansaf

Mansaf je tradiční jordánské jídlo uvařené z jehněčího, fermentovaného jogurtu (džamíd), rýže a ořechů. Je to jeden z nejčastěji připravovaných pokrmů v Jordánii a ostatních zemích Středního východu pro své hluboké chutě a výživové hodnoty.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g jehněčího masa Přidáno do
  • 250 g Rýže Přidáno do
  • 150 g džamídu Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • Hrnek pražených mandlí Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička kurkumy Přidáno do
  • 1 lžička koriandru Přidáno do
  • pita chleb Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na oleji dozlatova.

2. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.

3. Krok

Přidejte džamíd, sůl, pepř, kurkumu a koriandr a míchejte pravidelně, dokud se všechny ingredience nespojí.

4. Krok

Poté přidejte vodu a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny, nebo dokud maso není měkké.

5. Krok

Mezitím uvařte rýži dle návodu na balení.

6. Krok

Na talíři rozložte pita chleb, nahoře rýži, jehněčí maso a zalijte omáčkou z hrnce.

7. Krok

Posypejte praženými mandlemi a podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty