INZERCE
Mansaf
Mansaf je tradiční jordánské jídlo uvařené z jehněčího, fermentovaného jogurtu (džamíd), rýže a ořechů. Je to jeden z nejčastěji připravovaných pokrmů v Jordánii a ostatních zemích Středního východu pro své hluboké chutě a výživové hodnoty.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g jehněčího masa
- 250 g Rýže
- 150 g džamídu
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- Hrnek pražených mandlí
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- pita chleb
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na oleji dozlatova.
2. Krok
Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
3. Krok
Přidejte džamíd, sůl, pepř, kurkumu a koriandr a míchejte pravidelně, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Krok
Poté přidejte vodu a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
5. Krok
Mezitím uvařte rýži dle návodu na balení.
6. Krok
Na talíři rozložte pita chleb, nahoře rýži, jehněčí maso a zalijte omáčkou z hrnce.
7. Krok
Posypejte praženými mandlemi a podávejte teplé.