Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Malinový likér
Recept na dokonalý domácí malinový likér.
Ingredience
- 500 g čerstvé maliny
- 200 g Cukr
- 1 litr Vodka nebo lihovina
- 1 ks vanilkový lusk
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve musíme maliny očistit. Je velmi důležité, aby neobsahovaly žádné listy ani jiné nečistoty.
Maliny, cukr a rozkrojený vanilkový lusk (pomocí stěrky odstraňte jemná vanilková semínka) vložte do keramické nebo skleněné nádoby, nejlépe s víčkem. Tento krok je důležitý, protože plast může ovlivnit chuť likéru.
Nalijte na nádobu vodku nebo alkohol. Já dávám přednost vodce pro jemnější likérovou chuť.
Sklenici uzavřete a uložte na tmavém a chladném místě.
Likér nechte asi měsíc louhovat. Během prvního týdne občas protřepejte, aby se cukr zcela rozpustil.
Po uplynutí doby louhování likér přeceďte přes husté síto nebo gázu a nalijte do čistých lahví. Maliny se nevyhazují, ale mohou se použít například k přípravě dezertů.