Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Malinový likér
Malinový likér je potěšením pro chuťové buňky, které okouzlí svou hlubokou a intenzivní chutí. Navíc je ideálním dárkem pro své blízké. Recept na tento malinový likér jsem vyzkoušela před mnoha lety a od té doby se stal mým pravidelným letním rituálem. Při jeho výrobě je nejdůležitější použít čerstvé a zralé maliny, které v létě sbírám po hrstech na své zahradě.
Ingredience
- 1 kg Malina
- 1 l Spirit
- 600 g Cukr
- 500 ml vody
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve je třeba maliny důkladně omýt a osušit. Poté je vložte do velké vzduchotěsně uzavíratelné sklenice.
Do sklenice s ovocem přidejte lihovinu. Zalijte jím maliny tak, aby byly zcela zakryté. Sklenici pevně uzavřete a nechte ji 2 týdny stát na tmavém a chladném místě. Každých několik dní jemně promíchejte, aby se destilát vsákl do ovoce a rozpustil všechny vůně.
Po této době připravíme cukrový sirup. V hrnci svaříme 500 ml vody a přidáme do ní cukr. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud sirup nezhoustne. Po uvaření ho necháme vychladnout.
Po dvou týdnech sceďte maliny přes síto a zbylé plody vymačkejte, abyste získali co nejvíce tekutiny. Do vzniklé tekutiny přidejte cukrový sirup a míchejte, dokud se ingredience nespojí.
Nyní hotový likér přelijeme do lahví. Nalijte jej až po vrch a poté pevně uzavřete. Lahve necháme ještě dva týdny stát na chladném a tmavém místě, aby likér dozrál a rozvinul svou plnou chuť.
Po této době je likér připraven k pití. Chutná výborně podávaný vychlazený, přímo z lednice.