Zdroj: pixelshot from Canva
Malinová čokoládová torta
Perfektní malinová čokoládová torta, která se hodí na oslavu nebo setkání s přáteli.
Ingredience
Často
- 200 g Tmavé čokolády
- 150 g Olej
- 150 g Olej
- 150 g Cukr
- 5 kus Vejce
- 1 pl Text
- 70 g hladké mouky
- 1 čl prášek do pečiva
Krém:
- 300 g Hořká čokoláda
- 250 g mascarpone
- 400 ml Rostlinný tuk
Ostatní:
- čokoláda
- maliny
- marmeláda
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na dort (20 cm v průměru) tak, že ji vystelíte papírem na pečení.
Na páře rozpustíme čokoládu s máslem. Přidáme cukr a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Potom přidáme vejce, jedno po druhém, a nakonec kakao smíchané s moukou a práškem do pečiva, které přesijeme, abychom předešli hrudkám. Těsto naplníme do formy a pečeme 40 minut.
Krém připravíme tak, že roztavenou čokoládu, vychladlou ale stále tekutou smícháme s mascarpone.
Smotanu vyšleháme a přidáme do krému.
Těsto rozřežeme na 2 nebo 3 části a potřeme je džemem a krémem. Dort potřeme i z vnější strany.
Nakonec ji polejeme čokoládou a ozdobíme malinami.