INZERCE
Makový koláč bez mouky
Tento recept je na vláčný a chutný makový koláč bez použití mouky. Je plněný krémem ze smetany, tvarohu a pomarančové šťávy, a ozdobený višněmi, mandlovými plátky a mátou.
INZERCE
Ingredience
porce
16
Na tělo potřebujeme
- 200 g Mlýnek na pepř
- 4 kus vejce
- 35 ml olej
- 80 g jogurt
- štipka Sůl
- 80 g krystalový cukr
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
Výplň
- 200 ml šlehačka
- 250 g Tvaroh tučný
- 1 ks vanilkový cukr
- 1⁄2 kus Pomerančový džus
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a jogurt a promícháme. Do této směsi přidáme makovou mouku a kypřící prášek s vinným kamenem. Nakonec lehce promícháme s ušlehanými bílky se špetkou soli. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Po upečení již vychlazený koláč rozkrojíme a plníme.
2. Krok
Smícháme smetanu, tvaroh a cukr. Nakonec přidáme šťávu z pomeranče. 2/3 krému naneseme na korpus a vrstvíme třešně. Překryjeme druhým plátem těsta a na vrch naneseme 1/3 krému. Přidáme třešně, mandlové lupínky a mátu.