INZERCE
Makový koláč bez mouky se švestkami
Velmi jednoduchý a chutný koláč pro milovníky máku. Mák je oblíbenou ingrediencí tradiční české kuchyně, neměl by však chybět ani ve zdravých pokrmech.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 150 g mletý mák
- 130 g krystalový cukr
- 4 vejce
- špetka soli
- 100 g rozpuštěného vychlazeného másla
- 10 menších vypeckovaných švestek
- kakao
- máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
1. Předehřejte troubu na 160 stupňů. Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte kakaem.
2. Krok
2. Do mísy dejte cukr, špetku soli, celá vejce a vyšlehejte do husté pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mák a zlehka promíchejte.
3. Krok
3. Těsto přesuňte do vymazané zapékací mísy a rovnoměrně rozložte švestky. Pečte asi 50-60’, až se koláč začne oddělovat od stěn zapékací mísy.
4. Krok
4. Nechte vychladnout a podávejte.