Zdroj: FB: Vaše oblíbené recepty
Maďarský guláš s noky
Recept na maďarský guláš s noky, jehož příprava trvá déle, ale rozhodně stojí za to.
Ingredience
- 500 g Hovězí maso
- 2 kus velké cibule
- 3 hřebíček Česnek
- 1 kus červená paprika
- 1 kus chilli paprička
- 2 kus Mrkev
- 200 g Brambory
- 1 Lžíce Sladká paprika
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 200 g Hrubá mouka
- 1 kus vejce
- mléko
- prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, papriku a chilli papričku na menší kousky. Mrkev a brambory nakrájejte na větší kousky.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, papriku a chilli papričku. Smažte je asi 5 minut, dokud cibule nezačne sklovatět.
Poté přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Maso se při smažení zatáhne a lépe si zachová šťávu.
Pak přidejte nakrájenou mrkev, brambory, proložte masem a posypte sladkou paprikou. Nakonec guláš podlijte vodou, aby byly všechny ingredience zakryté. Maďarský guláš vařte asi hodinu a půl, dokud maso zcela nezměkne.
Mezitím si připravte noky. Smíchejte mouku s vejcem, přidejte špetku soli, prášek do pečiva a postupně přidávejte mléko, dokud nedosáhnete husté konzistence.
Gnocchi volně protlačte struhadlem přímo do vroucí vody. Vařte je asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.