Zdroj: Canva
Luxusní těstovinový salát s tuňákem
V létě se nejlépe jí mořské plody! Co se hodí k mořským plodům? No přece sálat. V tomto receptu vám představím ten nejlepší sálat s tuňákem.
Ingredience
- 250 g těstovin
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
- 1⁄2 červené cibule
- 1⁄2 okurky
- 1⁄2 papriky
- 1⁄4 šálku nasekaného petrželového lístku
- 2 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte těstoviny dle pokynů na obalu.
Po uvaření je nechte pěkně vychladnout.
Plechovku tuňáka v olivovém oleji otevřete a sceděte přebytečný olej. Tuňáka rozmačkejte vidličkou na menší kousky.
Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny, tuňáka, jemně nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou okurku, nakrájenou papriku a nasekaný petrželový lístek.
V malé misce smíchejte citronovou šťávu, extra panenský olivový olej, sůl a pepř.
Tuto směs přidejte do mísy s těstovinovou směsí a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
Nechte salát odpočinout v lednici po dobu nejméně 30 minut, aby se chutě propojily a salát se zchladil.
Před servírováním můžete salát ještě případně dochutit solí, pepřem či citronovou šťávou.