INZERCE

Lotusový cheesecake

Lotusový cheesecake

INZERCE

Ingredience

porce
12

Text

  • 170 g máslové sušenky Přidáno do
  • 80 g máslo Přidáno do

Náplň

  • 750 g Tvar philadelphia Přidáno do
  • mascarpone Přidáno do
  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 112 pl mouka hladká speciální Přidáno do
  • 300 g zakysaná smetana Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 1 ks Vanilkový cukr Přidáno do

Solný karamel

  • 135 g krystalový cukr Přidáno do
  • 60 g máslo Přidáno do
  • 90 ml sladká smetana Přidáno do
  • 12 kl sůl Přidáno do
  • 50 g Bílá čokoláda nemusí Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Rozdrtíme sušenky a smícháme je s roztaveným máslem. Na dno formy dáme papír (jen dno) a rovnoměrně natlačíme sušenkou směsi. Pečeme 8 minut na 170C.

2. Krok

Všechny suroviny na náplň smícháme a nalijeme do formy. Pečeme na 150 C asi 45 min a necháme vychladnout ve formě.

3. Krok

Tip - strany formy nastříkáme sprejem, aby se cheescake nepřilepil. Pro dosažení bílých hran dortu namažeme strany formy olejem a na ně „lepíme“ 2 pruhů pečicího papíru výšky formy.

4. Krok

Karamel: V hrnci na mírném ohni rozpustíme cukr za stálého míchání.Cukr po čase začne tvořit hrudky, ale nakonec se zlije do “jantarově-hnědé” hmoty. Mícháme, aby nepřipálil. Opatrně přidáme máslo (ideálně pokojové teploty). Karamel tvoří bubliny a ty mohou praskat a nepříjemně popálit, takže musíme být opatrní. Máslo vmícháme do karamelu až dokud se úplně nerozpustí, asi 2-3 minuty.

5. Krok

Pomalu přiléváme smetanu za neustálého míchání.

6. Krok

Směs necháme převařit 1 minutu, sundáme z ohně a přidáme sůl. Do horkého ještě přidáme bílou čokoládu a necháme rozpustit.Karamel nalijeme na cheesecake a dáme do chladu ztuhnout.. nejlépe přes noc.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty