INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/IaXFY8sdiZm_fpdSPbd-/3909e63d48162d8c6f05487a651a0d.jpeg)
Lokše s makem a s povidly
Můj tip na oběd nebo sladký závěr
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 700 g Brambory
- Štipka Soli
- 250 g Hladká mouka
- 1 Vejce
- Máslo na potírání
- 200 g švestkový džem
- 100 g mletý mák
- cukr Moučkový dle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemno a přidáme vejce, špetku soli a postupně hladkou mouku. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. S těstem se snažíme pracovat rychle, protože brambory mohou pustit vodu. V případě potřeby přisypeme mouku.
2. Krok
Těsto vyklopíme na pomoučenou desku. Vytvoříme z cesty váleček, který nakrájíme na rovnaké kusy. Každý kus vyválíme do kruhu a pečeme na suché pánvi z obou stran. Potřeme rozpuštěným máslem. Slivkovou marmeládu smícháme s mákem a s práškovým cukrem, v případě potřeby můžeme přidat trochu převařené vody, pokud by se nám plnka zdála příliš hustá.
3. Krok
Naplníme koláče a vychutnáváme.
4. Krok
Dobrou chuť 💜