Zdroj: Canva
Linguine aglio olio
Italský oblíbený recept jako těstoviny linguine si zamilujete! Příprava je velice jednoduchá a rychlá.
Ingredience
- 250 g linguine
- 4 stroužky česneku
- 1⁄2 čajové lžičky červeného chilli
- 1⁄4 extra šálku panenského olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- Nasekaná petržel
- parmazán
Nejnovější letáky
Postup
Prvně uvařte linguine v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
Poté je sceďte a odložte stranou.
Mezitím zahřejte olivový olej v pánvi na středním ohni.
Přidejte nakrájený česnek a chilli.
Smažte česnek, dokud nezačne vonět, ale nepřipalujte ho, aby nezískal hořkou chuť.
Přidejte uvařené linguine do pánve se smaženým česnekem a chilli. Opatrně je promíchejte, aby byly těstoviny pokryty olejem a česnekem.
Pokud je směs suchá, můžete přidat trochu vody, ve které se vařily těstoviny, abyste vytvořili lehčí omáčku.
Můžete také přidat trochu extra olivového oleje, pokud je to potřeba.
Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
Můžete také přidat čerstvě nasekaný petržel či bazalku pro zvýraznění chutí.
Před podáváním můžete posypat těstoviny strouhaným parmazánem či pecorino sýrem.
Linguine těstoviny jsou hotové!