INZERCE

Linecký koláč s rebarborou

Linecký rebarborový koláč je sladkou dobrotou, která skvěle spojuje chuť lineckého těsta a kyselost rebarbory. Tento koláč je ideální na jarní a letní odpoledne, nejlépe s čajem nebo kávou.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g masla Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do
  • 1 bal vanilkového cukru Přidáno do
  • Žloutek z jednoho vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 600 g rebarbora Přidáno do
  • 1 bal vanilkového pudingového prášku Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Všechny suroviny na těsto si připravíme a promícháme v misce. Těsto pak necháme odpočívat v lednici asi půl hodiny.

2. Krok

Zatímco těsto odpočívá, připravíme náplň. Rebarboru očistíme, nakrájíme na menší kousky a poté mírně podsmažíme na pánvi s trochou cukru.

3. Krok

Jakmile začne rebarbora pustit šťávu, přidáme vanilkový pudinkový prášek a povaříme do zhoustnutí. Poté necháme krátce vychladnout.

4. Krok

Vytáhneme těsto z lednice, z poloviny těsta vyválíme korpus a vložíme do vymazané formy. Na to rozprostřeme rebarborovou náplň.

5. Krok

Zbylé těsto nakrájíme nebo narolujeme na nudličky a vytvoříme mřížku na povrchu koláče.

6. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud těsto nezezlátne.

7. Krok

Necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty