Zdroj: Mythja from Canva
Linecké sušenky
Fantastické a u nás tradiční linecké koláče slepené marmeládou.
Ingredience
- 370 g Hladká mouka
- 130 g moučkový cukr
- 250 g Máslo
- 2 kus žloutky
- špetka soli
- Citronová kůra
- 200 g Džem na plnění
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a špetkou soli. Uprostřed moučné směsi udělejte důlek a vložte do něj plátky másla, žloutky a citronovou kůru.
Všechny přísady rychle zpracujte v hladké těsto. Můj doporučený tip je nezpracovávat těsto příliš dlouho, aby se máslo příliš nerozpálilo a těsto se pak nelepilo. Těsto zabalte do fólie a dejte na 2 hodiny do chladničky.
Vychlazené těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm. Lehce ho poprašte moukou, aby se nelepilo na podložku nebo váleček. Pomocí formy na linecké koláče vykrojte spodní a horní část koláčů.
Koláče položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 6-8 minut.
Upečené a vychladlé koláčky potřete džemem a spojte je dohromady.