Zdroj: Anastasia Albrecht from Canva
Linecké ořechové pečivo
Linecké ořechové pečivo je jedním z těch vánočních cukroví, které nesmí chybět na našem vánočním stole.
Ingredience
- 300 g Hladká mouka
- 200 g Mleté ořechy
- 200 g Máslo
- 100 g moučkový cukr
- 1 kus vejce
- 1 bal Vanilkový cukr
- špetka soli
- Džem na plnění
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy dejte 300 g hladké mouky, 200 g mletých ořechů, 200 g másla, 100 g krupicového cukru, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Podle mých zkušeností je lepší nechat máslo před použitím trochu změknout při pokojové teplotě, bude se lépe zpracovávat.
Směs zpracujte rukama do hladka, ale příliš netlačte, aby těsto nebylo tvrdé. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho asi hodinu odpočívat v chladničce.
Těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte z něj sušenky pomocí formiček. Uprostřed poloviny z nich vykrojte otvor, který naplňte džemem.
Sušenky pečte asi 8-10 minut při 180 stupních. Po vychladnutí spojte obě poloviny koláčků s džemem a posypte je moučkovým cukrem.