INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/cJghRwGRDCk33ttAO85o/3ef070b5ac58712296f1d890f21f27.jpeg)
Linecké cukroví
Klasické slepované cukroví které neomrzí, toto moje nejoblíbenější, velmi chutné a rychle měkké
INZERCE
Ingredience
porce
25
Těsto
- 250 g hladká mouka
- 150 g změklé máslo
- 90 g moučkový cukr
- 2 žloutek
Ostatní
- džem
- moučkový cukr
- voda
- červené barvivo
- Posypky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Všechny suroviny na těsto prohněteme a necháme alespoň 1 hodinu chladit
2. Krok
Těsto na pomoučené pracovní podložce vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary
3. Krok
Pečeme na 180 stupňů (horní a spodní ohřev) asi 12 minut
4. Krok
Na polevu dáme do moučkového cukru trochu vody, aby vznikla krémová poleva s kapkou červeného potravinářského barviva a namáčíme vrchní kousky, hned libovolně zdobíme posypkami
5. Krok
Na spodní kousky naneseme nejlépe sáčkem marmeládu a slepíme s kousky vrchními