Zdroj: Canva
Lepkavá rýžová mouka
Mouka z lepkavé rýže patří k ne tak známému druhu mouky, ale za to jistě stojí ji znát! Jak se připravuje? Je to velice jednoduché, podívejme se na to.
Ingredience
- 1 hrnek Rýže
Nejnovější letáky
Postup
Jako první si rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.
V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte opláchnutou rýži.
Vařte rýži podle pokynů na obalu, dokud nebude měkká a dostatečně uvařená.
Vylijte vodu a nechte uvařenou rýži chvíli odstát, aby vyschla.
Předehřejte troubu na cca 120 stupňů Celsia a připravte si pekáč či plech s pečicím papírem.
Na suché a čisté pánvi rozložte uvařenou rýži v jedné vrstvě.
Dejte rýži do předehřáté trouby na 20-30 minut, dokud rýžová mouka nezměkne a získá světle krémovou barvu.
Během pečení občas promíchejte, aby se rýže pekla rovnoměrně.
Vyndejte pánvi z trouby a nechte rýžovou mouku úplně vychladnout.
Přeneste rýžovou mouku do mixéru nebo mlýnku na kávu a rozemelte ji na jemný prášek.
Pokud nemáte mixér nebo mlýnek na kávu, můžete použít i hmoždíř s pěchovadlem a rozemelte rýžovou mouku ručně.
Hotovou rýžovou mouku přesypejte do uzavíratelné nádoby a skladujte ji na suchém a chladném místě.
Máte hotovo! Rýžová mouka na zahuštění je také velice dobré využití této mouky.