:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/38QVk1CtrZ32rlEHcxi0/3940e000aba923b896cb77d95eb678.png)
Lečo s bramborem
Tradiční české jídlo, které v sobě skrývá mnoho vitamínů, minerálních látek a chutí zeleniny. Lečo s bramborem je vynikající teplý pokrm, který zasytí každého z nás.
Ingredience
- 600 g brambor
- 400 g paprík
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g rajčat (klasická nebo pelati v konzervě)
- 100 ml zeleninového vývaru
- 34 Lžíce oleje
- sůl, pepř
- Majoránka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme všechny potřebné ingredience. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a středně nadrobno nakrájíme.
Na pánvi rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, na kterém osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a krátce restujeme. Poté přidáme česnek.
Přidáme rajčata, koření, podlijeme vývarem a necháme dusit na mírném ohni, dokud nejsou zelenina i brambory měkké. Přidáme oloupané a nakrájené brambory.
Vše promícháme a pokračujeme v dusení na mírném ohni. Pokud je potřeba, přilijeme trochu vody. Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Po dochucení solí, pepřem, paprikou a majoránkou je lečo připraveno k podávání.