INZERCE

Lečo s bramborem

Tradiční české jídlo, které v sobě skrývá mnoho vitamínů, minerálních látek a chutí zeleniny. Lečo s bramborem je vynikající teplý pokrm, který zasytí každého z nás.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g brambor Přidáno do
  • 400 g paprík Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 400 g rajčat (klasická nebo pelati v konzervě) Přidáno do
  • 100 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • 34 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme všechny potřebné ingredience. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a středně nadrobno nakrájíme.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, na kterém osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky a krátce restujeme. Poté přidáme česnek.

3. Krok

Přidáme rajčata, koření, podlijeme vývarem a necháme dusit na mírném ohni, dokud nejsou zelenina i brambory měkké. Přidáme oloupané a nakrájené brambory.

4. Krok

Vše promícháme a pokračujeme v dusení na mírném ohni. Pokud je potřeba, přilijeme trochu vody. Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Po dochucení solí, pepřem, paprikou a majoránkou je lečo připraveno k podávání.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty