Zdroj: Pexels
Laskonky
Pokud hledáte lahodnou pochoutku pro svou rodinu, už nehledejte! Laskonky, známé také jako makronky, jsou tradičním českým dezertem, který vám jistě zachutná.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 2 šálky krystalový cukr
- 1 lžičku prášku do pečiva
- lžičky soli
- 4 velké bílky
- 2 Lžíce citronové šťávy
Nejnovější letáky
Postup
Jakmile shromáždíte všechny ingredience, je čas začít!
Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl, dokud se vše dobře nespojí.
V samostatné míse ušlehejte bílky, dokud nebudou napěněné. Poté přidejte citronovou šťávu a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Nakonec vmíchejte bílkovou směs do směsi suchých ingrediencí a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
Pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžíce (podle toho, jak velké nebo malé laskonky chcete) nakapejte kopečky těsta na nevymaštěný plech. Plech vložte do trouby a pečte 10-15 minut nebo dokud není povrch lehce zlatavě hnědý. Nechte je zcela vychladnout, než je sejmete z plechu a podáváte.
Laskonky se dají po upečení vylepšit náplní a poté je slepit.
Dobrou chuť!