INZERCE

Zdroj: rimmabondarenko from Canva

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Klasický italský recept na výživnou a lahodnou lasagne s mletým masem a krémovou bešamelovou omáčkou.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Mleté maso

  • 500 g mleté hovězí maso Přidáno do
  • 1 ks středně velká cibule Přidáno do
  • 2 ks středně velké mrkve Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 400 g rozmačkaná rajčata v plechovce Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička čerstvě mletý černý pepř Přidáno do

Bešamelová omáčka

  • 75 g máslo Přidáno do
  • 75 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 l mléko Přidáno do
  • 1 lžička muškátový oříšek Přidáno do

Lasagne

  • 250 g lasagne pláty Přidáno do
  • 200 g strouhaný mozzarella sýr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. V pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte mleté maso a smažte, dokud nezhnědne.

2. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev a smažte, dokud nezměknou. Přidejte rozmačkaná rajčata, sůl a pepř. Přiveďte k varu, pak snižte oheň a nechte bublat 15 minut.

3. Krok

Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. V malém hrnci rozpusťte máslo nad středním ohněm. Přidejte mouku a míchejte 2 minuty. Pomalu přilévejte mléko, neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek.

4. Krok

Na dno pekáče naneseme trochu omáčky s masem, pak vrstvu lasagne plátů, masovou omáčku, bešamel a sýr. Opakujte vrstvení, dokud nevyčerpáte všechny ingredience, zakončete vrstvou bešamelové omáčky a posypte zbylým sýrem.

5. Krok

Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud je lasagne zlatohnědá a bublá. Nechte 10 minut odpočívat před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2770 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1364 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty