Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=2UBCpdNU0kg
Langoš
Výlet do Maďarska by nebyl úplný bez ochutnání jejich oblíbeného pouličního jídla - lángos (vyslovujte langoš). A i když je teď cestování pro mnohé z vás možná náročné, neznamená to, že si toto smažené chlebové těsto nemůžete vychutnat doma!
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička cukr
- 1 čajová lžička Aktivního sušeného droždí
- 1 šálek vlažného mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- zakysaná smetana
- strouhaný sýr
- kečup volitelně
Nejnovější letáky
Postup
V míse mixéru smíchejte mouku, sůl a cukr. Promíchejte lžící. Přidejte droždí. Znovu promíchejte. Přidejte mléko a znovu rychle promíchejte lžící.
Pomocí nástavce na chléb míchejte na nízkých otáčkách několik minut (asi 3-4) nebo dokud se dobře nespojí.
Mísu zakryjte plastovou fólií a čistou kuchyňskou utěrkou. Nechte ho na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (45-60 minut).
Hotové těsto přendejte na dobře pomoučněnou pracovní desku. Rozdělte ho na 4 stejně vypadající díly.
Z každého kousku vytvarujte kouli.
Pomocí válečku rozválejte těsto na tloušťku asi ¼ palce/0,5 centimetru a průměr asi 7 palců/17 centimetrů.
V hrnci s těžkým dnem rozehřejte olej.
Když je horký, přidejte do něj jeden rozválený plochý chléb. Smažte ji asi minutu, pak ji otočte (použijte kuchyňské kleště) a smažte další minutu.
Langos by měl být pěkně zlatohnědý, ale některé světlé skvrny jsou v pořádku.
Každý usmažený chléb položte na několik listů papírové kuchyňské utěrky, abyste se zbavili přebytečného oleje.
Každý z nich potřete směsí drceného česneku a olivového oleje.
Navrch přidejte zakysanou smetanu a strouhaný sýr.
Vychutnejte si teplé!