INZERCE

Zdroj: JackF from Getty Images

Kysané zelí do šroubovacích sklenic

S každým příchodem podzimu připravuji kysané zelí na zimu. Jeho lahodná chuť a množství vitaminů jsou pro mě nezbytností a chrání mou rodinu před nachlazením.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 Hlavy bílého zelí Přidáno do
  • 2 ks velké mrkve Přidáno do
  • 2 lžíce Soli Přidáno do
  • 50 ml vody Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněme tím, že si připravíme všechny ingredience a nástroje. Zelí důkladně omyjeme a odstraňujeme všechny poškozené listy.

2. Krok

Pomocí hrubého struhadla nastrouháme zelí a mrkve. Při tom nezapomeňte na rukavice, abyste se neřezali.

3. Krok

Do velké mísy smícháme zelí a mrkve a přidáme sůl. Důkladně promícháme, dokud se sůl úplně nerozpustí.

4. Krok

Můžeme začít s plněním sklenic. Naplňte sklenice těsně a pevně zelím, tak aby nezůstalo žádné volné místo. To je důležité pro kvas, který se vytváří v důsledku fermentace.

5. Krok

Přidejte vodu do každé sklenice, až do poloviny. Sklenice zavřeme a necháme na tmavém a chladném místě po dobu 3 týdnů. Během této doby se zelí přirozeně zkvasí. Po zkvašení uložíme sklenice v chladu. Zelí je připraveno k jídlu po 3 měsících.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty