INZERCE

Kynutý koláč ze sušeného droždí

Kynutý švestkový koláč ze sušeného droždí. Jedná se o tradiční a velmi oblíbený recept, který v mnoha domácnostech nahrazuje klasické pečivo. Koláč je jemný, chutný a díky kynutí dostatečně nadýchaný.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 bal sušeného droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 Lžíce rumu Přidáno do
  • citron Přidáno do
  • švestky Přidáno do
  • ovoce na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Do mísy si přesijeme mouku a přidáme sušené droždí, promícháme.

2. Krok

V malém hrnci si ohřejeme mléko s cukrem, až cukr krásně rozpustíme a poté přimícháme máslo.

3. Krok

Jakmile se máslo rozpustí, odstavíme hrnek z plotny. Do mísy s moukou a droždím teď pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko s máslem a cukrem.

4. Krok

Přidáme ještě žloutek, špetku soli, rum a strouhanou citronovou kůru a zpracujeme těsto.

5. Krok

Vypracované těsto přeneseme na pomoučněný vál a necháme 1 hodinu kynout.

6. Krok

Po vykynutí těsto vyválíme a položíme na plech vyložený pečicí papírem.

7. Krok

Na těsto si dáme připravené švestky. Pečeme na 180 stupňů cca 30-40 minut, dokud koláč není zlatavě hnědý. Kynuté koláče ze sušeného droždí jsou na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty