Zdroj: Canva
Kynuté ovocné knedlíky
Pokud hledáte něco jedinečného a zároveň chutného, kynuté ovocné knedlíky jsou ideální pochoutkou! Představte si polštářky z lehkého těsta plněné čerstvým, šťavnatým ovocem, jako jsou jablka, hrušky, třešně a další, a to vše obalené ve zlatavém povlaku.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 1⁄2 lžičky soli
- 1 Balení suchého droždí
- 250 ml teplého mléka
- 1 vejce
- 100 g máslo
- 500 g čerstvého ovoce
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a suché droždí. Přidejte teplé mléko, vejce a máslo a pečlivě promíchejte, dokud se těsto nespojí.
Nechte těsto kynout na teplém místě, pokryté utěrkou, asi 1 hodinu.
Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Těsto znovu propracujte a rozdělte na 8-10 dílků. Z každého dílku vytvořte koule a vložte do nich ovoce. Knedlíky zformujte tak, aby byly uzavřené.
Nechte knedlíky ještě asi 10 minut kynout.
V hrnci s vodou vařte knedlíky, dokud neplavou na povrchu, asi 10-15 minut.
Nakonec knedlíky posypte moučkovým cukrem a podávejte teplé.
Ať vám chutná!