INZERCE

Kynuté knedlíky se švestkami

Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční českým jídlem. Připravují se z kynutého těsta, do kterého se zabalí sladké švestky. Podávají se posypané moučkovým cukrem a polité máslem nebo se šlehačkou.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 Balení sušeného droždí Přidáno do
  • 12 zostřených švestek Přidáno do
  • Rozpuštěné máslo na polití Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do misky vložíme mouku, přidáme sůl, cukr, vejce a droždí rozpuštěné v mírně vlažném mléce. Vymícháme hladké těsto a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě.

2. Krok

Když těsto zdvojnásobí svůj objem, rozdělíme ho na 12 až 16 rovnakých dílů. Do každého dílu zabalíme zostřenou švestku.

3. Krok

Ve velké hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíky v ní vaříme asi 20 minut.

4. Krok

Po uvaření knedlíky vyjmeme, okapeme a podáváme posypané moučkovým cukrem a polité máslo. Švestkové knedlíky kynuté jsou na světě, můžete podávat!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty