INZERCE
Kynuté knedlíky se švestkami
Kynuté švestkové knedlíky jsou tradiční českým jídlem. Připravují se z kynutého těsta, do kterého se zabalí sladké švestky. Podávají se posypané moučkovým cukrem a polité máslem nebo se šlehačkou.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 1 Balení sušeného droždí
- 12 zostřených švestek
- Rozpuštěné máslo na polití
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do misky vložíme mouku, přidáme sůl, cukr, vejce a droždí rozpuštěné v mírně vlažném mléce. Vymícháme hladké těsto a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě.
2. Krok
Když těsto zdvojnásobí svůj objem, rozdělíme ho na 12 až 16 rovnakých dílů. Do každého dílu zabalíme zostřenou švestku.
3. Krok
Ve velké hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíky v ní vaříme asi 20 minut.
4. Krok
Po uvaření knedlíky vyjmeme, okapeme a podáváme posypané moučkovým cukrem a polité máslo. Švestkové knedlíky kynuté jsou na světě, můžete podávat!