INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Kváskový mazanec

Kváskový mazanec je tradiční české pečivo, které je charakteristické svou lehkostí a jemnou chutí. Příprava sice vyžaduje trochu více času, ale konečný výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
1

Rozvas:

  • 1 pl kvásek žitný Přidáno do
  • 250 g mouka špaldová hladká Přidáno do
  • 150 g voda Přidáno do

Těsto:

  • 125 g plnotučné mléko Přidáno do
  • 660 g mouka špaldová hladká Přidáno do
  • 200 g krupicový cukr Přidáno do
  • 20 g vanilkový cukr Přidáno do
  • 3 ks žloutek Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 180 g změklé máslo Přidáno do
  • 1 ks citronová kůra Přidáno do
  • 6 g sůl Přidáno do
  • 150 g brusinky Přidáno do
  • 50 g mandle celé Přidáno do
  • 50 g pistácie Přidáno do
  • olej Přidáno do

Ostatní:

  • mandle plátky Přidáno do
  • bílek Přidáno do
INZERCE

Postup

550 min.
1. Krok

Kvásek: smíchejte kvásek, vodu a hladkou špaldovou mouku. Nechte kynout při pokojové teplotě 12 hodin.

2. Krok

Vykynutý kvásek smícháme (lžící oddělíme a uschováme na příště), mléko, mouku, cukry a vejce.

3. Krok

Těsto přikryjeme a necháme 1 hodinu odpočívat.

4. Krok

Poté přidáme sůl a další mouku podle potřeby a vypracujeme těsto, které se nelepí.

5. Krok

Nakonec přidejte máslo a citronovou kůru a postupně je zapracovávejte do těsta, dokud se nevstřebají.

6. Krok

Poté vmíchejte brusinky a celé mandle. Těsto je velmi pružné a mělo by být schopné po natažení vytvořit otvor.

7. Krok

Těsto přendejte do vymazané plastové nádoby s víkem a nechte ho asi 4 hodiny kynout.

8. Krok

Vytvarujte z něj 2 bochníky.

9. Krok

Necháme je kynout v uzavřené troubě s rozsvíceným světlem při teplotě 30 °C asi 4 hodiny.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty