INZERCE
Kváskové krekry
Kváskové krekry jsou chutné a zdravé pečivo, které se vyrábí z kvalitních kváskových kultur a přírodních ingrediencí.
INZERCE
Ingredience
porce
16
- 200 g chlebového kvásku
- 100 g hladké mouky
- 50 ml vody
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Čaj lžička soli
- rozmarýn
- sůl
- čerstvě mletý pepř na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
V míse smíchejte chlebový kvásek, hladkou mouku, vodu, olivový olej a sůl. Případně můžete přidat koření dle chuti.
2. Krok
Vzniklou hmotu v míse dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě cca 5 hodin, nejlépe však celou noc.
3. Krok
Po této době si vyválejte těsto na tenkou placku a nakrájejte na čtverečky, nebo kruhy, podle vašich představ.
4. Krok
Rozložte krekry na plech s pečicím papírem a posypeme rozmarýnem, solí a pepřem. Nechte opět kynout asi 30 minut.
5. Krok
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 15 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavě hnědé.
6. Krok
Nechte vychladnout a podávejte za studena. Můžete je uchovat v uzavřeném boxu až týden.