Kuřecí terina se sýrem a slaninou
Nevíte čím zpestřit rychlou večeři, co dát do housky na svačinu, nebo jak obohatit studenou mísu? Tak jste na správném místě.
Ingredience
- 350 g kuřecích prsou nakrájených na malé kousky
- 3 plátky tvrdého sýru nakrájeného na malé kousky
- 100 ml smetany tuku 10 tuku
- sůl pepř
- půl lžičky tymiánu
- 200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
Nejnovější letáky
Postup
1. Do mísy dejte kuřecí kousky, okořeňte solí, pepřem a tymiánem, přidejte nakrájený tvrdý sýr, přilijte smetanu a dobře promíchejte.
2. Terinu nebo zapékací misku vyložte celou plátky slaniny, vyklopte směs s kuřetem, urovnejte a povrch lžící upěchujte. Přikryjte rovnoměrně znovu plátky slaniny. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přikryté pečícím papírem cca 60’.
4. Jakmile je směs upečená, slijte vypečenou šťávu a uchovejte ji k přípravě nějakého jiného pokrmu. Pak směs zatižte tak, že na celou plochu položíte prkénko, nebo jiný předmět, a na něj třeba sklenice s vodou. Nejdříve nechte chladnou mimo lednici, pak nechte zatížené chladnou v lednici alespoň 2 hodiny.
5. Po vychlazení nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem.