Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Kuřecí stehna na pomerančích
Chutné a šťavnaté kuřecí stehna marinované v pomerančové šťávě a pečené do zlatova. Ideální recept pro rodinný oběd nebo večeři.
Ingredience
- 4 Kusy kuřecí stehna
- 3 Kusy pomeranče
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- 2 Lžíce Med
- 2 stroužky česnek
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí stehna umyjte, osušte a osolte a opepřete z obou stran. Pomeranče opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozpalte olivový olej a na něm orestujte kuřecí stehna ze všech stran tak, aby se udělala krásná kůrčička. Během restování přidejte do pánve stroužky česneku.
Orestovaná kuřecí stehna vložte do pekáče, přidejte plátky pomeranče a všechno zakápněte medem a pomerančovou šťávou.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba hodinu, dokud nejsou stehna hezky zlatová a šťavnatá.
Hotová kuřecí stehna podávejte s bramborovou kaší nebo rýží a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.