Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kuřecí rizoto s houbami
Recept na dokonalé kuřecí rizoto s houbami, které se snadno připravuje a nezabere mnoho času.
Ingredience
- 300 g Rýže arborio
- 500 g Kuře
- 200 g čerstvé houby
- 1 js cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 litr Kuřecí vývar
- 100 ml suché bílé víno
- 100 g parmezán
- olivový olej
- Sůl, černý pepř
- máslo
Nejnovější letáky
Postup
Kuře očistěte, nakrájejte na menší kousky a osolte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře na něm osmažte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezesklovatí.
Mezitím na jiné pánvi rozpusťte máslo a přidejte na plátky nakrájené houby. Orestujte je a poté přidejte k masu.
Do pánve nasypte propláchnutou rýži a míchejte, dokud rýže nezesklovatí, pak přilijte víno a vařte na prudkém ohni, dokud se neodpaří.
Pomalu přilévejte kuřecí vývar a vařte na mírném ohni. Celý proces by měl trvat asi 20 minut. Je důležité přidávat vývar postupně, aby rýže nasála všechnu tekutinu a rozvařila se. To je klíčový krok pro dosažení krémového rizota.
Odstavte pánev z ohně a přidejte do rizota nastrouhaný parmazán a promíchejte. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.