Zdroj: ALLEKO via iStockPhotos
Kuřecí ragú se smetanovou omáčkou a houbami
Jako člověk, který tráví hodně času v kuchyni, jsem tento recept na dušené kuře dělala už několikrát a vždycky to byl velký hit. Je plný chuti, snadno se připravuje a má "dobrý pocit" z příjemného jídla. Kuřecí prsa jsou dušená se zeleninou a houbami a dochucená vývarem a smetanou, což se hodí k rýži nebo čerstvému chlebu jako příloha.
Ingredience
- 600 g Nakrájená kuřecí prsa
- 2 nakrájené na kostičky mrkev
- 2 řez Cibule
- 200 g žampiony, nakrájené na plátky
- 2 KL slunečnicový olej
- 2 KL Mouka
- 400 ml kuřecí vývar
- 200 ml šlehačka
- sůl a pepř podle chuti
- 1 KL Tymián
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na kuřecí ragú nejprve rozehřejte slunečnicový olej ve velké pánvi. Kuře v něm smažte, dokud nebude ze všech stran zlatavě hnědé. Tím pokrm získá hlubokou chuť, kterou byste si neměli nechat ujít.
Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a cibuli a smažte je několik minut do měkka.
Přidejte houby a vše společně smažte asi 5 minut. Zjistil jsem, že smažením houby získají úžasnou chuť, která ragú dodá hloubku.
Zeleninu a maso posypte moukou a dobře promíchejte. Mouka později dodá ragú pěknou hustotu.
Přilijte kuřecí vývar a vše dobře promíchejte. Ragú nechte asi 20-30 minut vařit, aby se chutě propojily.
Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a tymiánem. V této fázi doporučuji ragú ochutnat a upravit koření podle chuti.
Ragú vařte dalších 10-15 minut, dokud nedosáhne požadované hustoty.
Kuřecí ragú ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte.